Skip to content

東.思

請不必傷痛 請不必心酸 請把我默默思念

早在1個月前, Do同我都已經開始計劃如何替白姊妹賀壽. 經過一陣子的討論, 我們一致決定比個驚喜佢, 去一個我們甚少去的大嶼山愉景灣. 我們大約黃昏到達愉景灣, 為白姊妹展開一個快樂的生日會! 由於距離吃飯時間還有一段時間, 我們先到一間墨西哥餐廳飲杯野.


來到這家名為Caramba Mexican Cantina的餐廳, 又點唔試下佢地D Nachos先? 呢個vegetarian nachos幾好食架, 不過主角就覺得太辣, 所以食左小小就停手了. 於是, DO同我就唔停咁KO左呢碟Nachos. 由於份量都幾大, cheese又多, 食完個肚都真係幾頂!

那3杯凍飲, 我相信味道最正常的必定是orange juice. 我的Caramba Margarita就酸得似華梅汁, 藍色的Caramba of the month外觀確有心曠神怡的感覺, 但係味道就有點怪怪的. 雖然我們3人都幾怕熱, 但係黃昏過後又幾舒服, 所以我們最後都選擇了outdoor, 享受微微的陽光和涼風. 多得Do的悉心安排, 我才感覺到原來假日可以很寫意的哦!

席間, 白小姐送上她在家鄉搜購的小禮物! 唔知我的手信係D乜呢?

Paul Frank的鎖匙真的可愛得很, 我真唔捨得用哦! 那2包香口珠的香味怡人, 回到家中, 整個包包都充滿了生果的香味, 相信都應該非常味美的! 多謝白姐姐!

除左手信外, 她還分享了一些加國之旅的部份照片! 看見一些好耐冇見的朋友或者同學, 我只能說他們真係一D都冇變過, 直頭係一個不老的傳說. 從相片中, 我看見個個的笑容燦爛, 明顯地看得出一個個從心發出的親切笑容. 加上加國夏天的風景天氣, 同埋見到好友杜生間新居真係蔚唯其觀啦, 又有森林, 小橋流水等等! 真的希望有一天能回加/家一趟. 反正阿媽上次又開到口同我講, 佢會煮餐好野比我食, 我間房又冇租出去比人. 好! 就等我計劃下先.

等下等下, 茱莉亦到達DB了! 即係話, 晚飯即將開始了….

(明天待續晚飯的情境)

廣告

%d 位部落客按了讚: